У пошуках знань: в українські ВНЗ вже подано понад 1 млн. заяв. Найактивніші – донецькі абітурієнти

Станом на ранок 16 липня кількість поданих заяв до вищих навчальних закладів перевищила один мільйон. Найактивнішими абітурієнтами виявилися жителі Донеччини, повідомляють «Комментарі» з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки.

(Підшукати для себе ВНЗ можна за допомогою інтерактивної візуалізації )

«Відповідно до статистичних даних за два тижні вступної кампанії абітурієнти подали 1 061 343 заяви для участі в конкурсному відборі на вступ до вищих навчальних закладів України. Це - рекордний показник», - відзначає заступник директора департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

За його словами, ВНЗ були готові до такого напливу вступників. «В приймальних комісіях черг немає, оскільки ВНЗ створили необхідні умови для роботи технічних секретарів приймальних комісій та подання заяв вступників. При багатьох ВНЗ працюють студентські волонтерські загони та організовано чергування представників кафедр», - заявив Фоменко.

В цілому у вступній кампанії вже взяли участь 370 103 особи, з них системою електронної подачі документів скористалися 46 532 абітурієнта. Найбільш активні вступники в Донецькій (87 918 заяв), Дніпропетровській (82 330 заяв) областях і Києві (69 732 заяв).

Між тим, дещо змінилася п´ятірка лідерів серед вищих навчальних закладів щодо кількості поданих заяв. Так, на даний момент найбільша кількість людей виявили бажання вчитися в Київському національному університеті ім. Т.Шевченка, Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут», Національному авіаційному університеті, Національному університеті «Львівська політехніка» і Донецькому національному університеті. Нагадаємо, що станом на середу, 12 липня, п´ятірку лідерів замикав Київський національний торгово-економічний університет.

наука освіта

Знак гривні
Знак гривні