Захисники української мови запустили свій сайт

У всесвітній мережі з’явився веб-сайт, де акумулюються всі новини, пов’язані зі скандальним «мовним законом» - ВСТАВАЙ І ДІЙ .

У «шапці» ресурсу вгорі кожної сторінки зазначено, що сайт створено громадськими активістами для кращої координації дій і мобілізації добровольців. А також міститься заклик: «Законопроект № 9073 «Про засади державної мовної політики» не повинен стати законом!»

Окрім новин на ньому розміщено форум, гарячу лінію і матеріали для поширення – листівки, постери тощо, які активісти можуть самостійно роздрукувати для поширення.

Активісти, яких об’єднує сайт, проводять акцію «Помста за розкол країни». Суть її полягає у турах, під час яких учасники кампанії розповідають розклеєними та розданими листівками, живим спілкуванням мешканцям міст, селищ, сіл як про соціально-економічні «провали» конкретних депутатів у їхній діяльності, так і про «покращення» від Партії регіонів загалом. Окрім того, до кампанії залучаються активісти на місцях, які продовжують інформаційну кампанію. Розуміючи, що рейтинг – мало чи не єдине, що хвилює більшість “народних обранців” перед виборами, активісти не збираються зупинятися. Станом на 1 липня учасники кампанії вже відвідали вотчини майже 20-ти депутатів.

У якості програмного «ядра» сайту використано безкоштовну систему для управління контентом для блогів «ВордПрес».

мова інтернет протест спротив

Знак гривні
Знак гривні