Українці не хочуть продавати свої голоси на виборах – дослідження

Згідно з результатами дослідження, яке в червні 2012 року провела компанія GfK Ukraine, 6,2% респондентів схильні проголосувати за кандидатів, які запропонують їм подарунки або гроші, передає "Кореспондент".

Зокрема, 6,2% респондентів схильні проголосувати за кандидатів у депутати, які запропонують їм подарунки (продуктові чи побутові набори) або гроші, причому серед жінок таких трохи більше, ніж серед чоловіків (6,9 проти 5,5%).

Найбільше таких респондентів серед 20-29-річних, найменше - у групі 40-49 років (9,0% проти 3,4%). Висока частка готових проголосувати за кандидата, який зробить їм подарунок, серед киян (11,9%), а також тих, хто проголосували б на виборах до Верховної Ради за Партію регіонів - 13,3%.

52% респондентів зазначили, що подібна пропозиція не вплинула б на їхні рішення з приводу того, за кого голосувати. У той же час 29% респондентів не мають наміру голосувати за таких кандидатів.

Під час дослідження з'ясувалося, що 30% респондентів взяли б подарунок від представників кандидатів, 54% - відмовилися б. Відчутно більше тих, хто взяв би подарунок, серед студентів (36%), однак, серед них найменша частка тих, хто проголосував би за такого кандидата.

Крім того, 5,6% українців розповіли про те, що представники кандидатів у депутати пропонували їм подарунки або гроші в цьому році. Найбільше таких серед безробітних та пенсіонерів (близько 8% у кожній групі) і тих, які мають базову або середню освіту.

Раніше Комітет виборців України висловив припущення, що для проходження у Верховну Раду за мажоритарним округом з допомогою підкупу виборців вистачить суми в 9 млн гривень.

вибори політика

Знак гривні
Знак гривні