Опозиційні активісти привітали Януковичя з «днюхою» яйцями, валізою і довічною білоруською візою

На день народження президента Віктора Януковича громадяни та активісти, що протестують проти прийняття мовного закону під Українським домом, провели акцію "Подаруй президенту подарунок".

Про це пише Gazeta.ua.

На честь народження президента йому подарували довічну візу до Білорусі та валізу з подарунками від людей.

"У нас в цей день з усіх куточків України надходить інформація, що люди масово дарують подарунки президенту на день народження. Ми теж вирішили зробити йому подарунок: ми купили йому квиток до Білорусі, видали йому довічну візу, подарували валізу з подарунками. Сподіваюсь, що і він зробить нам подарунок - поїде з України і більше ніколи не вернеться", - говорить Тетяна Печончик, 29-річна киянка-журналіст.

У валізу також поклали лоток з вареними яйцями, щоб президент їв у дорозі. В якості подарунків президенту подарували в основному побажання на зразок: "Квиток в Рязань для Фьодоровича", побажаня "Зручної мотузки та високої шибениці", "Проффессору нашому на день народження - велика дуля!". Також подарували коробку презервативів із зображенням, схожим на Януковича та написом "Справжній український през", брошюру Йосипа Мигаля "Український апокаліпсис" а також "Українофобія, 5 колона та її ляльковод".

Активісти пояснили, що купили квиток до Білорусі на "щасливе" 13 місце, а щастя від нього полягає в тому, що, коли президент поїде з цим квитком, то назад не повернеться. Мітингувальники кажуть, що купили квиток Януковичу до його закадичного друга Лукашенка, бо в Україні він намагається побудувати щось на зразок Білорусі. Також вони пояснили, що прадід Януковича походив з білоруського села Януки.

Активісти занесли подарунки для президента на головпоштамп та відправили в Сімферополь Віктору Януковичу до затребування. Квиток коштував 291 гривню, ще 69 гривень 60 копійок вони заплатили за упаковку.

"360 гривень - а скільки задоволення", - кажуть активісти.

янукович протест спротив влада

Знак гривні
Знак гривні