Хроніки «двуязычия»: влада зганяє мітинги, Кобзон виступить у Держдумі українською, Anonymous готують хакерську атаку

Облдержадміністрації східних областей вимагають чорнобильців виходити на мітинги на підтримку російської мови.

Про це заявляє організація «Ніхто, Крім Нас» з посиланням на самих чорнобильців. Так, керівництво Луганської, Дніпропетровської та Донецької облдержадміністрацій вимагають лідерів чорнобильських громадських організацій вийти на мітинги у своїх містах на підтримку російської мови, як другої державної, обіцяють заплатити.

В даний час в Луганську біля будівлі обласної ради проходить пікет на захист російської мови та підтримку закону про мови.

Тим часом в Одесі студентів Юридичної академії змушують співати оди Ківалову за його антиукраїнський закон.

Як стверджують в обласній «Свободі», зранку 6 липня студентів Національного університету «Одеська юридична академія» зігнали в аеропорт зустрічати одного з авторів закону «Про засади мовної політики» Сергія Ківалова. Студенти мають дякувати йому і вихваляти його.

Викладачів і студентів, що проходять практику, зібрали в академії і, нічого не пояснивши, протримали цілу годину. Потім посадили в автобуси і повезли в аеропорт. Лише там студентам сказали, що вони будуть урочисто зустрічати Ківалова і проводити мітинг в підтримку його закону.

Кобзон підтримав українську

Неоднозначну заяву зробив російський «митець» донецького походження Йосип Кобзон. Він сказав, що готовий виступити в Російській Думі українською мовою.

«Коли ми з моєю сусідкою по будинку, легендарної жінкою Валентиною Терешковою, переглянули сумні події в Раді, вона запропонувала мені, щоб як-небудь протиставити Росію цим подіям в Україні, вийти на трибуну (Держдуми – Ред.) і українською мовою виступити перед парламентом. Мені ж ні хто не заборонить!» - зазначив Кобзон.

Він додав, що сьогодні ні хто не заважає говорити російською мовою у Верховній Раді і на Донбасі. «Це надуманий політичний конфлікт, який, я сподіваюся, скоро вирішиться», - вважає співак.

Хакери на мовному фронті

Українське відділення міжнародного хакерського угруповання Anonymous має намір помститися за ухвалення скандального «мовного» закону Ківалова-Колесніченка новими хакерських атаками на сайти української влади.

На YouTube з´явився відеоролик, на якому спотвореним голосом зачитується звернення організації. У повідомленні, зокрема, говориться, що Anonymous підтримують протести проти «мовного» закону.

«Ми підтримуємо цей протест і зробимо все можливе, що від нас вимагається. Ми організуємо нові «DDoS-атаки» на президентські, міністерські сайти, а також на сайти Верховної Ради України. Заспамимо разом всі їх блоги і форуми», - наголошується в зверненні.
Також Anonymous закликали народ України до підтримки своєї акції протесту. «Ми не повинні боятися влади, влада - повинна боятися нас, поважати свій народ, якому служить, чиї інтереси представляють і захищають, як закордоном, так і всередині держави», - йдеться у зверненні.

мова протест політика

Знак гривні
Знак гривні