Генпрокуратура «шиє» справу адвокату Луценка, який нещадно критикує новий Кримінально-процесуальний кодекс

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець дізнався, що Генпрокуратура хоче порушити проти нього кримінальну справу.

Про це він розповів Gazeta.ua .

«Я отримав інформацію, що відносно мене готується порушення кримінальної справи. Ніби є намір мене заарештувати. За що – невідомо. Таких деталей мені не розповідали. Це все є наслідком великого роздратування, яке отримало керівництво Генеральної прокуратури після рішення Європейського суду з прав людини по справі Юрія Луценка. Ніби-то таку вказівку дав перший заступник генпрокурора Кузьмін», - зазначив Баганець.

За словами адвоката, з самого початку його участь у справі екс-міністра викликала роздратування. «Мені навіть дорікали тим, що я був прокурором, а тепер захищаю Луценка. Я намагався пояснити журналістам, що пішов у відставку, отримав ліцензію на здійснення адвокатської діяльності. Я не обираю по політичним мотивам, кому мені надавати допомогу.

Нам було відомо, що тривалий час за адвокатами та захисниками велися оперативно-розшукові заходи. Але я не придав цьому значення, бо почуваюся спокійно, адже незаконною діяльність не займаюся. Подивившись на справу Луценка, я зрозумів, що і безневинний може по півтора роки сидіти у в'язниці», - наголосив він.

Захисник Луценка зауважив, що не не має відношення до політичної діяльності. «Я – юрист. Мене політика менш за все обходить. Будуть якісь конкретні дії проти мене – захищатимуся, як всі громадяни. Розумію, що в цій державі це зробити складно. Але за кордон тікати не буду», - додав Баганець.

Читайте також аналіз Олекся Баганця нового Кримінально-процесуального кодексу: «Права захисту зменшено, кількість кримінальних справ зросте у сім разів».

Олексій Баганець

право луценко кримінал влада

Знак гривні
Знак гривні