Протести проти другої державної: Українській дім тримається, на Банковій збираються захисники «языка» по 150 грн за ніч

Друга ніч під Українським домом у Києві, де проходить акція проти Закону «Про засади мовної політики» регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова, пройшла спокійно. Про це написала в Facebook Facebook народний депутат від НУНС Леся Оробець, передає Liga.Net .

«Протест під Українським домом успішно пережив другу ніч. ДАІшники на підходах перевіряють всі великі машини, навіть «Укрхліб», - написала депутат.

Протидія

Тим часом провладні сили у вже звичний для них спосіб провели контрпікет.

На вулиці Банковій у Києві біля будівлі Адміністрації президента на нічну акцію зібралося близько 200 людей. Символіка партій або громадських організацій на заході була відсутня. Багато хто прийшов з дорожніми сумками.

У розмові з кореспондентом ЛІГАБізнесІнформ одна з учасниць акції розповіла, що їх зібрали представники Партії регіонів, але не змогла пояснити конкретно з якою метою. «Я не знаю точно, навіщо і за що ми стоїмо. Начебто, щоб ті, які стоять під Українським домом не прийшли і не зайняли місце. Нам сказали стояти до ранку, а потім нас змінять», - розповіла учасниця нічний акції.

Також, за її словами, за ніч організатори заходу обіцяють по 150 грн. "Начебто 15 грн. На годину, але це хто як домовився. Можете підійти до організаторів запитати і записатися", - додала вона.

Відкликали голоси

У четвер вранці стало відомо, що одинадцять депутатів відкликали свої голоси за «мовний» закон.

З фракції Народної Партії свої голоси відкликали Катерина Ващук, Сергій Терещук, Микола Шершун, Василь Черній і Василь Шпак.

Четверо депутатів з Партії регіонів також відкликали свої голоси. Такі заяви написали Орест Муц, Петро Писарчук, Василь Чуднов та Юрій Полунєєв. Так замість голосу "за", вони просять вважати, що вони не голосували.

З фракції "Наша Україна" єдиною, що проголосувала, була картка Ігоря Палиці, який також відкликав свій голос та просить вважати, що він "не голосував".

Микола Томенко, який також заявив, що не голосував за цей законопроект, відкликав голос.

мова протест абзац

Знак гривні
Знак гривні