Нацбанк усіляко просуває свою гімнотворчість у маси

Не зумівши «впарити» компакт-диски з дурнуватою піснею «Наша гривня» (яку встигли охрестити неофіційним гімном національної валюти) футбольним фанатам на Євро-2012, НБУ розсилає цей «шедевр» по фінустановам.

Національний банк України (НБУ) витратив 16 тис. 139 грн 20 коп. на тираж дисків з піснею "Наша гривня", пише Gazeta.ua из посиланням на Департамент міжнародних зв'язків і комунікації НБУ.

"З метою сприяння подальшому підвищенню рівня грошової культури в суспільстві та популяризації національної валюти, аудіо-диск з піснею "Наша гривня" було розповсюджено серед банків і банківських асоціацій. Рішення щодо можливості подальшого використання пісні "Наша гривня" у своїй роботі приймається кожним банком окремо, на власний розсуд. Загальний тираж дисків становить 7 336 примірників, середня вартість одного аудіодиску становить 2 гривні 20 копійок", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що фінансування випуску аудіо-диску було проведено за рахунок частини коштів, призначених для висвітлення діяльності НБУ.

У НБУ розповіли, що ідея написання пісні про національну валюту належить автору слів і музики Михайлу Гойхману.

"Уперше пісня була презентована на святковому концерті з нагоди професійного свята, Дня банківського працівника, що традиційно відзначається в Україні 20 травня", - пояснили в НБУ.

На запитання, у скільки обійшлося НБУ створення самої пісні, у департаменті відповіли:

"Пісня "Наша гривня" була подарована Національному банку України як привітання до Дня банківського працівника. Запис пісні було здійснено самими виконавцями власними силами без участі Національного банку. У зв'язку з чим хочемо повідомити, що кошти Національного банку у вигляді витрат на гонорари та витрат на студію звукозапису не використовувалися".

1 липня, напередодні фінального матчу Євро-2012, в Києві якісь люди роздавали диски з гімном національної грошової одиниці України - гривні, а також шоколадні цукерки у формі золотої гривні.

фінанси мезозой

Знак гривні
Знак гривні