Сила солідарності. Звільнено директора ТРК «Крим», який впроваджував цензуру методами начальника концтабору

Втратив посаду в.о. гендиректора державної телерадіокомпанії ТРК «Крим» Валерій Гуменюк, якого підлеглі звинуватили у запровадженні цензури та неналежних методів керування творчим колективом. За інформацією кримських ЗМІ, Гуменюк призначений директором КП «Чисте місто» у Сімферополі.

Про це «Текстам» повідомили в Незалежній меді-профспілці (НМПУ).

Нагадаємо, що за резульатами власної перевірки 12 червня НМПУ заявила про вимогу негайної відставки в.о. генерального директора ДТРК "Крим" Валерія Гуменюка у зв'язку з його повною невідповідністю займаній посаді, запровадженням цензури та поліцейських методів керування творчим колективом.

«Ми обурені фактом застосування політичної цензури щодо програми кримсько-татарською мовою «Хаберлер» і наступної цинічної брехні щодо мотивів її зняття з ефіру, - йшлося в заяві НМПУ, - Як з'ясував Комітет НМПУ, ніяких технічних негараздів з програмою не існувало, вона була вчасно підготовлена до ефіру і єдиною причиною її зняття з ефіру була відсутність позитивного сюжету про діяльність глави держави».

Валерій Гуменюк проявив себе не тільки як цензор, а й як фахівець з досить специфічними уявленнями про методи керування творчим колективом. У квітні 2012 року за його розпорядженням усім працівникам телекомпанії були присвоєні персональні номери, як у в'язниці чи в армії. Проходячи повз охорону, журналісти повинні кожного разу називати свій номер, а не прізвище.

Відсутність досвіду керування телебаченням та відсутність відповідної вищої освіти у пана Гуменюка суперечила кваліфікаційним вимогам до посади генерального директора державної телекомпанії.

крим медіа мезозой

Знак гривні
Знак гривні