Імперський дуалізм: «чекіст» Путін звинуватив «більшовиків» у національній зраді

Президент Росії Владімір Путін висловив думку, що Росія програла Першу світову війну внаслідок національного зрадництва більшовицького керівництва. Про це Путін заявив 27 червня, відповідаючи на питання в Раді Федерації.

Президент РФ вважає, що «більшовики» поступилися національними інтересами і дозволили Росії програти Німеччини, яка сама була стороною, що програла. На думку Путіна, саме через острах визнати свою помилку більшовицький уряд свідомо замовчував подвиги російських солдатів в Першу світову війну і називав її імперіалістичною, хоча вона, на переконання російського лідера, такою не була.

Варто зазначити, що економічна і політична кризи, які спідкали Російську імперію внаслідок Першої світової війни, дозволили «більшовикам» скоїти державний переворот і прийти до влади. І саме вони збудували імперську систему з її НКВС-КДБ, виплодом якої є сам пан Путін, і яку він наполегливо відбудовує в сучасній Росії.

Владімір Путін, будучи і прем'єр-міністром, і президентом, не раз давав оцінки історичним подіям. Наприклад, у посланні до Федеральних Зборів у 2005 році він назвав розвал СРСР «найбільшою геополітичною катастрофою століття (ХХ-го – ред.)». Напевно, умисно «забувши» про Другу світову війну, що забрала життя десятків мільйонів людей.

Перша світова війна тривала з 1914 по 1918 рік. Росія воювала на стороні Антанти поряд із Францією, Італією, Великобританією та іншими країнами проти Німеччини та її союзників. Росія вийшла з війни з ініціативи «більшовиків», що прийшли до влади під час конфлікту і підписали з Німеччиною сепаратний мир. Імовірно, якби «червоні» не пішли на таку зраду, кайзерівські війська ще 1918-го захопили б Петроград і ліквідували б владу рад. Попередевши таким чином іншу найбільшу геополітичну катастрофу – сталінський режим з його терором.

росія путін мезозой історія

Знак гривні
Знак гривні