Партія збирає гроші громадян для реєстрації на виборах. Кіпіані та Соболєв вже здали

Партія «Демократичний Альянс», яка позиціонує себе як партія, побудована знизу, тобто за ініціативою та підтримкою громадян, почала кампанію зі зборів коштів для реєстрації на виборах. Незалежні журналісти Вахтанг Кіпіані та Єгор Соболєв вже підтримали цей проект.

«Більшість українських партій залежні від великого бізнесу та олігархів. Саме вони оплачують виборчі кампанії та утримують усіх без винятку українських політиків, незалежно від кольорів і таборів. На відміну від інших, «Демократичний Альянс» фінансується звичайними громадянами. Для участі у виборах необхідно зібрати понад 2 млн грн.», - сказано в заяві партії.

Згідно даним партії, внески надходять щодня, іноді навіть великими круглими сумами - як от, наприклад, 10 чи 20 тисяч гривень. На 25 червня вже зібрано 103 521, 57 грн. Залишилось зібрати 2 100 478, 43 грн. Коштами партію підтримали вже 607 людей. Гроші збираються в усіх областях. Найбільше коштів зібрано у Києві, Луганську, Донецьку, Одесі та Харкові.

«Уперше в історії України партія візьмегроші на вибори в звичайних громадян.Нашим спонсором буде український народі саме йому ми служитимемо у владі» - запевняє голова партії “Демократичний Альянс” Василь Гацько.

Збір коштів, за словами представників партії, відбуватиметься максимально прозоро. Кожен внесок засвідчується спеціальним сертифікатом із печаткою та унікальним кодом, за яким можна прослідкувати надходження внеску на цільовий партійний рахунок. Наявні внески день у день оприлюднюються на сайті партії у розділі «Підтримати». Сам рахунок в майбутньому буде піддано аудиту незалежною сертифікованою кампанією.

Надати фінансову підтримку можна буде в спеціальних точках збору, які діятимуть на вулицях українських міст. Здійснити внесок також можна за допомогою платіжних карток в Інтернеті, банківського переказу та через платіжні термінали. Більше інформації про способи фінансової підтримки можна дізнатись на сайті «Демократичного Альянсу» у розділі «Підтримати».

ініціатива акція політика

Знак гривні
Знак гривні