На Срібну калошу прихильники патріарха Кирила відповіли Осиковим колом

"Русскім Міром" продовжує невпинно ширитися "самодержавіє, православіє, мракобєс...", вибачте, "чінопочітаніє". Російський громадський рух "Народний Собор" нагородив новою "премією" радіостанцію, яка вручила патріарху РПЦ Кирилу "Срібну калошу" за "непорочне зникнення годинника".

Загальноросійський громадський рух «Народний Собор», до складу якого входить понад 250 різних організацій (православних, сімейно-батьківських, ветеранських, культурно-просвітницьких, інформаційних, аналітичних, військово-патріотичних, спортивних та ін) заснувало нову громадську нагороду - премію "Осиковий кіл", повідомляє сайт Російська народна лінія.

Премія вручається як організаціям, так і окремим громадянам.

Рішенням журі конкурсу лауреатом першої премії "Осиковий кіл" стала радіостанція "Срібний дощ" як засновник і організатор премії "Срібна калоша"-2012.

Премія "Oсиковий кіл" являє собою пряму палицю, виготовлену з високоякісної осики, гостро заточену "під олівець" з одного боку. До іншого кінця кола прив'язана мотузка, добре намилена для того, щоб під час носіння премії сильно не натирало шию.

Раніше радіостанція "Срібний дощ" включила в список лауреатів створеної нею премії "Срібна калоша" Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Він "переміг" у номінації "Руки по лікоть у чудесах" за "непорочне зникнення годинника". Журналісти відзначили предстоятеля РПЦ за історію з дорогим годинником, якого, за його словами, він ніколи не надягав, але який виявили на його фото. При чому, прес-служба РПЦ одразу ж на фото годинник "замалювала", але забула "затерти" його відображення на столі.

Глава Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства РПЦ протоєрей Всеволод Чаплін в інтерв'ю "Російській службі новин", коментуючи це "нагородження", заявив: "Образа Патріарха - а це є саме образа - є образою кожного члена Російської Православної Церкви, кожної хрещеної православної людини. Я закликаю всіх зупинити ці образи".

У свою чергу, прес-секретар патріарха Кирила диякон Олександр Волков прокоментував "Известиям" включення предстоятеля РПЦ в список "лауреатів", заявивши, що врученням "премії" організатори цього заходу "завдали шкоди своїм душам". В цілому присудження "калоші", за його словами, є "кловунадою".

Та сама фотографія зі "зниклим" годинником, яка стала першопричиною скандалу.

Джерело: Релігійно-інформаційна служба України

релігія медіа скандал рпц

Знак гривні
Знак гривні