Польща аж чотирма мовами під гімн України вибачилась за непристойні жарти про українок

В ефірі польської радіостанції Eska Rock 22 червня журналісти вибачилися перед громадянками України за непристойні жарти, які раніше озвучили двоє радіоведучих.

Вибачення прозвучали польською, англійською, російською і французькою мовами під звуки національного гімну Україну від імені радіостанції та працівників програми «Poranny WF». Озвучив вибачення журналіст Міхал Фігурський.

«Прагнемо висловити своє глибоке співчуття з приводу наших висловлювань щодо українських жінок», - почав він своє коротку заяву.

Як зазначив журналіст, він разом з Кубою Воєвудським своїми висловлюваннями не хотіли образити українок, а втілилися в образ вигаданих людей, які нібито були дуже засмучені через погані результати гри збірної Польщі з футболу і заздрили успіхам збірної України на Євро-2012.

«Особисто вважаємо, що українські жінки мають виняткову красу, яка викликає у нас подив і повагу, що стосується також інших ваших представників прекрасної і братської, для нас поляків, нації», - заявив Фігурський.

«Просимо у вас вибачення і висловлюємо повагу», - резюмував журналіст, який зачитував вибачення чотирма мовами близько 2 хвилин.

Додатково один із гостей ранкової програми «Poranny WF» зачитав це ж вибачення данською мовою.

Двоє польських журналістів - Куба Воєвудський та Міхал Фігурський - в ефірі радіостанції Eska Rock дозволили собі непристойні жарти про громадянок України.

Після цього ряд неурядових польських та українських організацій в Польщі передали у прокуратуру матеріали про порушення журналістами законодавства, яке забороняє ксенофобські висловлювання, і передбачає за такі вчинки позбавлення волі до 3 років.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України зажадало публічних вибачень від авторів цих некоректних висловлювань. Разом із тим МЗС переконане, що польська сторона вживе вичерпних заходів з метою адекватного реагування та недопущення подібних ситуацій у майбутньому.

Джерело: Коментарі

польща конфлікт україна

Знак гривні
Знак гривні