В Донецьку журналіста затримали і звинувачують у замаху на губернатора

Громадський активіст та журналіст інтернет-видання «Коррдон» Масим Касьянов потрапив у дивовижну історію. Під час візиту донецького губернатора Андрія Шишацького до супермаркету БУМ, де влада показово перевіряла магазин на наявність фальсифікованого алкоголю, Касьянов намагався зазняти машину чиновника. Однак йому завадили люди в чорних костюмах, дуже схожі на охорону губернатора.

За словами журналіста, його побили. Тож Касьянов вирішив зняти побої та написати заяву про напад. Однак, потрапивши до Ворошиловського райвідділку міліції Донецька, він раптом відмовився від послуг адвоката і написав зізнання в тому, що насправді готував замах на губернатора, який йому завадили вчинити охоронці.

Це вже не вперше в центральному відділку міліції Донецька відбуваються такі дива. В 2004 році, коли невідомі розтрощили в центрі Донецька палатки «Пори», журналісти супроводжували «пористів» до Волошиловського РВВС. В коридорі райвідділку між журналісткою та слідчим виник словесний конфлікт – слідчому не сподобалось, що вона говорить з «пористами» українською мовою. Журналістка тут же поскаржилась керівникові слідчого, а наступного дня була викликана до прокуратури, де їй показали заяву того слідчого щодо неї. За словами міліціонера, вона начебто ні з того, ні з сього кинулась на нього, повалила на підлогу та почала бити сумкою, вимагаючи, щоб він спілкувався державною мовою.

Щоправда, тоді ця історія не набула широкого розголосу, тому що прокурор, посміявшись над дивною ситуацію, «замяв» конфлікт.

Касьянов під час конфлікту з людьми в чорному.

донеччина міліція цензура диктатура абзац

Знак гривні
Знак гривні