Цікавий експеримент. Студентам платять по $100 тис., щоб вони покинули навчання заради бізнесу

Венчурний інвестор Пітер Тіль (Peter Thiel) анонсував другий етап набору добровольців для участі в програмі The Thiel Fellowship. Ця програма була розпочата в минулому році та вже довела свою успішність.

Проект передбачає видачу двадцяти студентам до 20 років по $ 100 тис. кожному протягом двох років, якщо ті погодяться покинути коледж чи університет, щоб зайнятися бізнесом. Пітер Тіль впевнений, що сьогодні вища освіта занадто переоцінена і в більшості випадків є марною тратою часу.

Тіль хоче довести, що для розумної людини стартовий капітал набагато важливіше, ніж вища освіта. І навіть якщо немає стартового капіталу, то у вільний час студент здатний зробити набагато важливіші речі, ніж під час навчання.

Білл Гейтс, Марк Цукерберг і багато інших успішних підприємців так і не довчилися у вузі. На думку Тіля, який був першим інвестором Facebook, це правило діє для всіх студентів. Тому він закликає їх не втрачати час - і кинути навчання.

Точка зору Пітера Тіля знайшла розуміння у багатьох студентів. Коли він вперше оголосив про свою незвичайну програму рік тому, то отримав понад 400 анкет від охочих кинути навчання. Багато анкети були від студентів досить престижних університетів, у тому числі 17 анкет з Стенфорда. Шляхом конкурсного відбору кількість шукачів скоротили до 20-ти щасливчиків.

Черговий набір до програми розпочнеться восени 2012 року, анкети будуть приймати на цій сторінці, в тому числі від іноземців.

Пітер Тіль та його команда.

освіта бізнес досвід

Знак гривні
Знак гривні