Міськрада Ужгорода звернеться до УЄФА з протестом щодо суддівства матчу Україна-Англія

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, обурений разом з іншими українськими вболівальниками подіями під час учорашнього матчу з Англією, ініціює звернення міської влади та ужгородців до УЄФА з висловленням протесту щодо суддівства зустрічі, коли не було зарахувано гол України у ворота англійців.

"Учора просто під час матчу було багато дзвінків від депутатів міської ради, всі обурювалися діями суддівської бригади, що не зарахувала гол у ворота Англії та не призначила пенальті, хоча ми всі бачили гру рукою. На вболівацьких емоціях депутати були навіть готові зібратися сьогодні на позачергову сесію. Але вирішили обійтися без цього і підготувати й спрямувати звернення від імені міської ради та ужгородців з висловленням протесту щодо суддівства. Звернення пропонується підписати усім, хто підтримує таку позицію", - сказав Віктор Погорєлов.

Міська влада вважає ці дії, а саме озвучення свого осуду суддівським діям, цілком виправданим кроком щодо захисту України у міжнародному спорті. Учора ж увечері, як повідомляли інтернет-ЗМІ, ужгородський мер закликав приєднатися до цієї ініціативи й інші місцеві ради України.

"Вважаю, що Євро доводить: професіоналізм має бути не лише в питаннях інфраструктури, роботи служб під час чемпіонату, але й, звісно, власне у спорті. Загалом спорт – невід'ємна частина нашого життя. Зараз живемо саме футболом, під час Євро ми всі – вболівальники, і мусимо висловити свою думку на підтримку позицій України у цьому чемпіонаті", - цитує міського голову його прес-секретар Алла Хаятова.

Вчора збірна України програла команді Англії з рахунком 0:1. Однак український футболіст Марко Девіч забив гол в форота Англії, який проігнорувала суддівська команда, очолювана Віктором Кошшої.

Читайте також:
Україна залишила Євро-2012. Вболівальники пригрозили судді смертю через Вікіпедію

фанати євро-12 ужгород

Знак гривні
Знак гривні