Поки регіонали збирають на Донбасі підписи за російську мову, в Одесі збирають гроші на одеську (ФОТО)

В той час як Партія регіонів органів організовує в Криму та на Донеччині збір підписів на захист російської мови, в Одесі біля пам'ятника Дюку з'явилися відерко, в котре пропонують кидати гроші на захист одеської мови.

Здавати гроші на «відродження Одеси та одеської мови» закликає якийсь благодійний фонд «Меркурій».

Кровні гривні, євро і долари активісти фонду пропонують кидати в спеціальне відро, встановлене організацією біля пам'ятника Дюку. І що цікаво, одесити ведуться! У ємності дійсно лежить досить багато грошових знаків. За словами очевидців, щовечора «Меркурій» збирає таким чином кілька сотень гривень, передає Думская.net.

Журналісти зателефонували за вказаним на відрі телефону. Відповів чоловік. Представився Олександром Єременко, співзасновником фонду.

«Так, дійсно ми збираємо гроші на вказані в оголошенні цілі, - сказав він. - Трохи в жартівливій формі, але повірте, завдання, які фонд поставив перед собою, дуже серйозні. Насамперед це допомога мешканцям міста, які пережили фашистську окупацію. По-друге, організація, і справді, має намір зайнятися відродженням одеського діалетку російської мови - цієї суміші російських, українських, єврейських, німецьких і турецьких слів. Більше того, ми будемо ставити питання про надання одеському діалекту статусу офіційної в нашому місті мови. А взагалі, «Меркурій» вважає, що право бути державними та офіційними мають всі мови 130 національностей, чиї представники живуть в Одесі та регіоні».

мова законопроект одещина

Знак гривні
Знак гривні