В Дніпропетровську знову трагедія - в трамваї загорілась сумка з порохом (ФОТО)

У Дніпропетровську знову паніка - в трамваї сталося займання пороху, яке люди сприйняли за вибух. Постраждало 9 людей.

Прокуратура Дніпропетровську уже заявила, що інцидент у трамваї не має ніякого відношення до чотирьох вибухів, що трапилися в цьому місті 27 квітня.

"Відповідально заявляю, що це не вибух, це займання пороху, це не теракт, але буде порушено кримінальну справу, бо були порушені правила транспортування небезпечних речовин і заподіяні тілесні ушкодження", - заявила прокурор Донецької області Наталія Марчук журналістам на місці подій.

За її словами, експерти підтвердили, що вибуху в трамваї не було, сталося займання пороху через удар, коли чоловік впустив сумку з цим порохом.

Як описують це свідки, в трамваї, що проїжджав по центральному бульвару Дніпропетровська, стався хлопок і загоряння.

За попередньою інформацією, 40-річний житель Запоріжжя, член Дніпропетровського товариства мисливців і рибалок, придбав порох у спецмагазині і, перебуваючи в трамваї, упустив одну ємностей з порохом.

Проти нього вже порушено кримінальну справу за порушення правил транспортування вибухонебезпечних речовин.

27 квітня поточного року в Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані.

Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу Україні. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

За матеріалами: Gazeta.ua

дніпропетровщина трагедія вибух

Знак гривні
Знак гривні