Росіяни вже й гімн наш собі приписали (ВІДЕО)

Під часофіційного прийому, присвяченого Дню Росії, посол РФ в УкраїніМихайло Зурабов, оголошуючи черговий номер концертної програми, повідомив, що "зараз козачий хор виконає російську народну пісню "Ще не вмерла Україна".

Дійсно хор Кубанських козаків навіть у радянські часи співав "Ще не вмерла Україна", але на іншу ніж у гімні мелодію. Це пояснюється тим, що радянські чиновники на Кубані не знали що це за пісня тому її і не забороняли.

Оскільки українців Кубані офіційна Росія не помічає, то Зурабов по іншому і не міг представити кубанську пісню. Він втрапив у таку собі шовіністичну пастку.

Представники опозиції заявили, що такий вчинок посла слід розцінювати як наругу над українським гімном. Заява пафосна, але теж не зовсім адекватна. З неї видно, що на виступі Кубанського хору опозиціонери ніколи н були. Російського посла можна було б звинуватити у не знанні історії власної країни і Кубані зокрема чи порушенні "авторських прав" українців на пісню.

Прикметно, що міністр зовнішніх страв України Костянтин Грищенко навіть не помітив, що кубанських українців назвали етнічними росіянами.

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

україна росія

Знак гривні
Знак гривні