Повстання, якого так боявся Янукович, починається. УНА-УНСО оголосило всеукраїнську мобілізацію

Голова УНА-УНСО, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич підписав сьогодні, 7 червня, наказ про всеукраїнську мобілізацію в лави організації на захист України.

У документі, зокрема, йдеться про те, що "сьогоднішня влада крок за кроком здає територію (Харківські угоди), принижує церкву (візити московського патріарха), душить мову (закон Ківалова-Колесніченка), знищує армію (скорочення чисельності армії до 2015 року до 70 тис.)", передає Gazeta.ua.

Як наслідок, Шухевич наказав усім керівникам обласних і місцевих структур УНСО в Україні провести набір громадян від 16 до 50 років і мобілізацію членів організації УНА-УНСО.

Крім того, він закликав організувати вишкільні табори, а політреферентуру - провести роз'яснювальну роботу серед населення.

"Ми самі знаємо, що армія є гарантом спокою у будь-якій державі. На жаль, ми такої гарантії не маємо, бо за вказівкою президента до 2015 року армія буде скорочена до 70 тисяч. То що, залишаться одні генерали і ад'ютанти? Але на то місце збільшується чисельність міліції. То робиться для того, щоб тримати народ у покорі і зробити їх повними рабами", - пояснив голова Львівської обласної організації УНА-УНСО Петро Байса.

Усі місцеві організації УНСО будуть тренувати охочих. "Як це буде технічно, ми ще не вирішили. Скоро це питання вирішиться у Києві, - відзначив Байса. – Ми звернемося до всіх структур і організацій УНСО, а потім будемо набирати у вишкільні табори, вести роз'яснювальну роботу".

Вишколи розпочнуться в другій половині червня і триватимуть до виборів.
"Ми хочемо, щоб наша молодь була готова до всіх випадків. В армії зараз нічому не вчать, кажуть мені багато хлопців, які відслужили.

Розформовуються військові частини, офіцери ходять так, як на роботу, щоб отримати чергове звання і підвищення заробітної платні", - констатував унсовець.

Президент Віктор Янукович ще минулого року заявив про те, що, за інформацією спецслужб, в Україні готується збройне повстання. Тоді цю заяву сприйняли, як параноїдальні прояви президента.

Прикметно також, що протесні настрої українців невпинно посилюються. А, згідно останнім опитуванням, 19% українців вважають "суди Лінча" єдиним можливом способом на сьогодні домогтися правосуддя в Україні.

уна-унсо протест влада

Знак гривні
Знак гривні