Барін приїхали! Генпрокурор влаштував в рідному селі масові гуляння з виступами Повалій та Зінкевича (ФОТО, ВІДЕО)

5 червня Сергіївка, невелике село під Краматорському на Донеччині, вирішило відзначити свято свого села. Вшанувати цю подію особистою присутністю визнали за необхідне: Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, губернатор Донецької області Андрій Шишацький, міністр культури України Михайло Кулиняк та гості дещо простіші, на рівні мерів навколишніх міст.

На «розігріві» святкового концерту виступили: ВІА «Здраствуй, пєсня!» (Москва), заслужений артист України Володимир Квасниця, Герой України, заслужений і народний артист країни Василь Зінкевич, а головною зіркою сільського свята стала Герой України, народна артистка України, « золотий голос» країни Таїсія Повалій, передає сайт "Общежитие".

Такий розмах святкувань у далекому селі - зовсім не плід уяви журналістів, просто Сергіївка - рідне село генерального прокурора Віктора Пшонки, який навіть перебравшись до Києва, не забуває своїх не настільки кмітливих односельчан.

Село, на тлі навколишніх, і справді справляє враження шокуюче-нетутешнього благополуччя: практично цілі дороги (до приїзду гостей додатково розстаралися ще й на новенькі латки), шикарний будинок культури, якому можуть позаздрити містечка з населенням раз в 50 більше Сергіївського; тут же невпинно чепуриться діючий жіночий монастир. За Будинком культури - чудове спортивне поле з просторими трибунами. Причому, як стверджують селяни, все це робиться за рахунок особистих коштів Генерального прокурора України.

Візит високого столичного гостя супроводжувався усіма атрибутами події надзвичайної важливості. Сергіївку заполонили співробітники служб охорони всіх мастей, даішники і міліціонери рангом «від» і «до», в повній бойовій готовності перебували рятувальники МНС... Щоправда, Сам пан Генпрокурор тримався просто: сів на самому сонці, скинув на руки охоронця піджак, і обнімався та ручкався зі знайомими селянами.

Герой України, заслужений і народний артист країни Василь Зінкевич раз у раз розсипався в похвалах жителям Сергіївки і особисто на адресу свого «кращого друга» Віктора Пшонки. Потім для сергеевцев заспівав "золотий голос" України. Таїсія Повалій також розсипалася в люб'язностях жителям села, але відкрила велику таємницю: Віктора Пшонку вона дуже любить «і як людину, і як чоловіка».

Завершилося сільське свято 20-хвилинним світломузичним феєрверком, порівняно з яким щорічне аналогічне шоу на День міста в Краматорську, м'яко кажучи, виглядає підлітковим хуліганським запуском китайських петард під ноги перехожим. Скільки ж може коштувати таке задоволення? Явно не прокурорську зарплату.

Віктор Пшонка та інші високі гості.

Будинок культури в Сергіївці.

Монастир в Сергіївці.

Сцена.

З нагоди свята до села звезли навіть біотуалети.

Таїсія Повалій

Василь Зінкевич

донеччина мезозой пшонка

Знак гривні
Знак гривні