ПР, КПУ та зрадники з інших фракцій відрізали гілку, на якій сидять

234 картки проголосували сьогодні в першому читанні "мовний" законопроект Колесніченка-Ківалова.

В повному складі "за" (25 депутатів) висловилася фракція Комуністичної партії України, що ніколи не приховували своє вороже ставлення до України, як держави.

У франції Партії регіонів знайшлося декілька винятків: зі 192 "за проголосували 187. Регіонали-западенці Орест Муц і Василь Чуднов демонстративно проголосували "проти". Інші їхні колеги Сергій Головатий та Петро Писаренко були відсутні під час голосування, а івано-франківець Валерій Келестин - не голосував. Швидше за все, цим депутати-відступники хотіли заявити, що збираються до наступного парламенту йти по мажоритарним округах.

Підтримали мовний законопроект, проголосувавши "за", і двоє НУНСівців: Сергій Василенко, який зараз проживає в Сімферополі, та Сергій Харовський.

"Тушки" з фракції "Реформи заради майбутнього" (всього 19 депутатів) попри голосні заяви, що не голосуватимуть за цей законопроект, дали йому шість "за": Олег Гейман, Володимир Каплієнко, Микола Трайдук, Валерій Гацько, Євген Константинов та Юрій Крук.

"Тушки"-позафракційники майже всі (12 з 17 депутатів) висловилися "за": колишні комуністи Леонід Грач та Адам Мартинюк, решта - колишні БЮТівці Анжеліка Лабунська, Святослав Олійник, Олександр Шепелев, Олександр Буряк, Ігор Воротнюк, Богдан Губський, Сергій Осика, Валерій Писаренко, Олег Черпінський, Валерій Шаманов.

З фракції Народної партії Литвина "за" висловилися Вадим Гривковський та Сергій Гриневецький.

Парламентська опозиція на відміну від попереднього разу не надто протидіяла голосуванню. Опозиціонери могли використати два рівня оборони. Перший - традиційне блокування трибуни, від якого вони цього разу відмовилися. Другий - перешкоджання піаністам голосувати чужими картками. Метод доволі ефективний, але його жодного разу опозиція не використовувала, бо і сама голосує чужими картками

Таким чином, політика російської "м"якої сили" отримала сьогодні ще одну важливу перемогу на шляху знищення української ідентичності, а разом з тим і української державності. Те, що більшість діячів від ПР цього не розуміють, на жаль не лише їх проблеми, але й наші з вами.

Сьогодні гарний день, щоб, крім колективної, кожному з нас розпочати свою особисту кампанію на підтримку української мови.

мова закон абзац

Знак гривні
Знак гривні