Попов проситиме Януковича зробити його одразу і мером, і головою КМДА

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов має намір просити президента Віктора Януковича об'єднати повноваження посад мера Києва й голови КМДА у разі своєї перемоги на виборах мера столиці.

Зі слів голови КМДА, Київська міська рада найближчими днями звернеться до Верховної Ради із проханням призначити позачергові вибори мера. За словами Попова, рішення щодо цього буде прийнято на позачерговому засіданні Київради.

Мер Києва Леонід Черновецький, який уже тривалий час фактивно усунений від виконання своїх обов'язків з призначенням в 2010 році Попова на посаду голови КМДА, 1 червня написав заяву про відставку.

Обов'язки київського міського голови може виконувати секретар Київської міськради Галина Герега. Про це заявив депутат Київради з фракції УДАР Валерій Карпунцов.

Раніше було озвучено три можливі дати проведення виборів мера Києва - влітку або восени 2012 року, в червні 2013 року (разом з виборами Київради), або ж 2015 рік.

Прикметно, що до призначення Попова на голову КМДА посади очільника столичних адміністрації та мерії фактично буди об'єднані.

Олександр Попов

вибори попов київ влада

Знак гривні
Знак гривні