Чоловік вистрибнув з вікна райвідділу міліції, наляканий тортурами та криками односельчан (ВІДЕО)

На Тернопільщині 32-річний Руслан Заяць вистрибнув із третього поверху райвідділу міліції, бо правоохоронці знущалися з нього та його односельчан, вибиваючи зізнання.

Нині чоловік прикутий до лікарняного ліжка, проте щасливий, що дременув із пекла, повідомляє ТСН. У нього забій голови, хребетно-спинальна травма та перелом тазової кістки. Утім, Руслан переконаний, що ліпше так, аніж терпіти знущання правоохоронців.

"Ставили мене на розтяжку. Скільки можна було поставити на ширину, давали листочок і руки тримати над головою. Руки терпли, ноги терпли. Казали, що зізнавайся, бо це ти, ми знаємо, що ти", - розповідає утікач.

А почувши наступного дня у відділку крики односельчан, яких теж, каже, у схожий спосіб допитували, вирішив не чекати своєї черги і стрибнув з третього поверху.

Руслана і ще зо два десятка односельчан міліціонери опитували, шукаючи винних у резонансному жорстокому вбивстві подружжя пенсіонерів. На нещодавній прес-коференції керівник обласної міліції розповідав про подробиці цього злочину і запевнив журналістів, що незабаром правоохоронці знайдуть нелюдів. Мовляв, підозрювані уже є.

Міліціонери ходили по хатах, кажуть очевидці, і забрали у відділок не одного селянина. "З Іванівки було десь 18 чоловік, були люди з Качанівки, Чернелівки. Були ще якісь два чужих. Нас всіх загнали в актовий зал, там ми ночували, а потім визивали по два чоловіки в різні кабінети", - розповідає подробиці Руслан.

"То не є міліція, а є кати. То є звірі, які катують. Вони вирвали не одному здоров'я", - каже батько Руслана.

Після відчайдушного вчинку Руслана усіх селян відразу відпустили. Обласна прокуратура тепер з'ясовує, чи дії міліціонерів були правомірними.

"З працівників міліції ніхто не відсторонений від виконання обов‘язків. Проводиться перевірка, допитується особа, яка вистрибнула з вікна і особи, які були присутні при цьому", - повідомив прокурор Підволочиського району Микола Марцун. В обласній міліції коментарів давати не хочуть. Лише на офіційному сайті написали, що теж проводять службову перевірку.

"З невідомих мотивів чоловік вистрибнув з вікна, не зважаючи на те, що його намагалися втримати присутні у залі", - йдеться у прес-релізі правоохоронців.

Щоправда, Руслан запевняє, що мотиви стрибка ні від кого не приховував.

Руслан Заяць

міліція мезозой

Знак гривні
Знак гривні