Роман про війну Києва з Бухарестом за Придністров'я став бестселером в Румунії

У Румунії видали військово-політичний роман-трилер письменника Крістіана Негря "Sange pe Nistru" ("Кров на Дністрі"), в якому описується можливий військовий конфлікт між Румунією з одного боку, і Придністров'ям та Україною з іншого.

Роман здобув широку популярність в країні. Слід зазначити, що він є продовженням трилера Негря "Сand armele vorbesc" ("Коли зброя говорить"), де описується державний переворот в Україні, що згодом призвело до військового протистояння з Румунією.

"Бессарабія і Румунія рано чи пізно об'єднаються. Але якою у цій ситуації буде реакція Придністров'я, Росії?"- йдеться в анотації до книги. У романі розповідається про те, що румунська армія переходить річку Прут в чотирьох місцях і висувається до Кишинева, де і відбувається один з головних боїв з наступаючими придністровськими та українськими військоами. Бої йдуть також на території Румунії.

Головні події роману описані читачами, які спілкуються на інтернет-форумах. Зокрема, читач під ніком Vicioba пише, що румунам "першими допомагають американці поставками літаків Harrier і F 14, вертольотів Chinook, а також постійною присутністю флоту в Середземному морі. Далі включаються угорські десантники в Марамуреш, болгари і турки в Добруджі і, нарешті, польські, французькі, англійські і німецькі армії атакують Україну через Польщу і Словаччину". Інший читач повідомляє нові деталі - "США знаходяться в стані війни з Китаєм через Тайвань і не хочуть виступати проти України, щоб не викликати ворожість Росії і не провокувати союз Москви і Пекіна. Європейські союзники не поспішають посилати війська, чекаючи, коли підключаться американці. Таким чином, у перші дні Румунія залишається на самоті, а Україна розраховує на бліцкриг".

Карта бойових дій, надрукована в книзі.

Прикметно, що нещодавно на Луганщині Владислав Кривобоков, який нещодавно недавно залишив фракцію Комуністичної партії в Луганській облраді, зняв відеоролик про майбутню громадянську війну в Україні.

Джерело: ТСН

література румунія війна книги

Знак гривні
Знак гривні