Українські видавництва - одні з найкращих в СНД

Українські видавництва стали лауреатами одразу в п'яти номінаціях дев’ятого міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що проходив 24-25 травня в столиці Казахстану Астані.

На конкурс надійшло 121 видання з десяти країн: Азербайджанської Республіки, Республіки Вірменія, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Молдова, Російської Федерації, Республіки Таджикистан, Республіки Узбекистан та України.

Міжнародне журі розглядало книги в семи номінаціях: «Співдружність», «Моя країна», «Книга для дітей та юнацтва», «Культура. Наука. Мистецтво», «Арт-книга», «Надруковано в Співдружності», «Гран-прі».

За результатами таємного голосування українські видання вибороли дипломи в п’яти номінаціях:

В номінації «Арт-книга» дипломом першого ступеня нагороджена книга видавництва «Грані-Т» «Корабель дурнів» Себастіна Бранта.

В номінації «Співдружність» дипломом другого ступеня нагороджена книга видавництва «Балтія-Друк» «Національний заповідник «Софія Київська».

В номінації «Моя країна» дипломом третього ступеня нагороджена книга видавництва «Мистецтво» «Василь Лопата. Життя і творчість».

В номінації «Книга для дітей та юнацтва» дипломом третього ступеня нагороджена книга видавництва «Грані-Т» «Солька та кухар Тара-пата» О. Лущевської та Л. Світанкової.

В номінації «Гран-прі» спеціальним дипломом відзначена книга Олеся Пошивайла «Опішнянська розписна миска другої половини ХІХ – початку ХХ століття» видавництва «Українське народознавство» Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

Церемонія нагородження лауреатів конкурсу відбудеться 7 вересня в рамках ХХV Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

Джерело: Укр.літ.

Книги українських видавництв – переможці конкурсу «Мистецтво книги».

література книги конкурс

Знак гривні
Знак гривні