Окупуй Гостинний двір! Захисники Києва захопили історичну будівлю.

Протест проти реконструкції Гостинного двору на Контрактовій площі у Києві набирає нових обертів. Сьогодні, 28 травня. Там встановили пам’ятник презеденту Віктору Януковичу.

«Сиджу зараз у внутрішньому дворі Гостинного двору. Активісти зараз зайняли цей простір і не збираються звідти йти. Ночував тут - чудово, затишно. Друзі, треба ДОПОМОГА. Потрібні митці, котрі можуть прикрасити цей простір, зробити його якомога більш мистецьким. Вже є початок - є пам'ятник Януковичу;), і ретро-фото-виставка», - написав у своєму блозі журналіст і активіст Ігор Луценко.

Активісти громадські організації «Право на місто» та «Збережи старий Київ!» розпочали свою акцію на захист Гостинного двору в суботу, 26 травня.

«Дозвіл Київської міськради на реконструкцію пам’ятки історії та архітектури, що нею є Гостинний двір, позбавляє киян просвітницького та мистецького простору. Бібліотеки, товариство охорони пам’яток та культові кав’ярні у Гостинному дворі планують замінити черговим місцем товарно-грошового обміну заможних людей», - стверджує ініціаторка акції Надія Парфан.

Учасники акції звернулись до депутатів Київради з вимогою повернути Гостинному двору статус пам’ятки архітектури і передати споруду культурно-освітнім інституціям.

Кабінет міністрів України виключив Гостинний двір зі списку пам’яток архітектури 15 серпня 2011 року. Досі комплекс Гостинного двору перебуває у межах заповідника «Стародавній Київ».

акція протест янукович київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні