Януковичу і Пшонці можуть заборонити в'їзд до США

У США підготували резолюцію, після прийняття якої українським чиновникам-високопосадовцям буде заборонено в'їзд на територію цієї країни.

У Конгресі США готується резолюція, яка закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича, інших чиновників України заради звільнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Проект такої резолюції, автором якої є сенатор Джеймс Інхоф, і вона знаходиться на розгляді комітету закордонних справ Сенату.

У проекті резолюції українську владу закликають "негайно" звільнити Тимошенко з-за ґрат за медичними показниками. Також автор резолюції пропонує Конгресу засудити адміністрацію президента Віктора Януковича за "політично вмотивоване ув'язнення" екс-прем'єра. При цьому Державному департаменту пропонується "заборонити видачу візи президенту Віктору Януковичу, генеральному прокурору Віктору Пшонці та іншим чиновникам, які мають стосунок до ув'язнення Тимошенко".

Крім того проектом резолюції пропонується НАТО призупинити дії всіх угод про співробітництво з Україною та надати Києву невизначений випробувальний термін у зв'язку з особливим партнерством, до моменту звільнення Тимошенко.

Джерело: ТСН

сша янукович

Знак гривні
Знак гривні