Питання мови регіонали відклали на невизначений термін

Сьогодні, 25 травня, розгляду законопроекту «Про основи державної мовної політики», розробленого «регіоналами» Ківаловим-Колесніченком, у Верховній Раді не буде.

Про це повідомив спікер парламенту Володимир Литвин. «Сьогодні нічого не буде», - сказав він, зазначивши, що консенсусу досягти не вдалося. За його словами, глава ВР «не повинен бігати з кутка в куток», щоб розблокувати трибуну і почати роботу парламенту, передають "Коментарі".

Варто зазначити, що сесійну залу покинули практично всі представники провладної більшості. У залі залишилися тільки представники опозиції, які продовжують блокувати трибуну парламенту.

Найімовіршіше, що дискусія з даного питання буде перенесена на наступний пленарний тиждень. «Очевидно, що домовитися просто так не вдасться, оскільки цілком зрозуміло, що позиції представників опозиції і влади залишаться незмінними, і підкилимна робота буде вестися по відношенню до «тушок»», - сказав співрозмовник "Коментарів", якого видання називає обізнаним джерелом в парламенті.

У той же час джерело не виключило, що на наступному пленарному тижні, під час погоджувальної ради стане остаточно ясно, чи будуть проштовхувати даний законопроект представники влади, чи все ж відступлять від своїх намірів.

Вчора, в ході розгляду декількох законопроектів, в тому числі щодо мови, в парламенті сталася бійка. Зокрема, з кількох документів доповідачем був Вадим Колесніченко.

мова законопроект закон влада

Знак гривні
Знак гривні