Письменник Анатолій Дімаров відмовився приймати орден Ярослава Мудрого з рук Януковича

Видатний український письменник Анатолій Дімаров написав заяву, у якій відмовився брати орден Ярослава Мудрого IV ступеню, яким його нагороджено відповідно до Указу Президента Януковича.

«Не можу прийняти орден Ярослава Мудрого з двох причин: Письменник повинен перебувати в опозиції до будь-якої влади, якою б вона не була, і сприймати урядову нагороду як спробу його підкупити. Тим більше не можу прийняти цю нагороду з рук людей, які штовхають мою Україну у прірву» - цитує заяву письменника сайт Укр.літ.

Президент Янукович привітав Анатолія Дімарова із 90-річчям і нагородив його орденом Ярослава Мудрого IV ступеню. «Ваш життєвий і творчий шлях – уособлення драматичної та героїчної історії нашого народу. Шаную Ваш мистецький доробок, який є вагомою віхою в розвитку української літератури, відродженні історичної пам’яті українців. Ваша багатогранна творчість близька серцю кожної людини, адже утверджує добро, надію, справедливість, патріотизм», – зазначив у вітанні президент і побажав імениннику «міцного здоров’я, благополуччя, натхнення та довголіття» – пише він у привітанні 17.05.2012.

Анато́лій Андрі́йович Діма́ров - лауреат Державної премії України імені Т. Г. Шевченка (1982), народився 17 травня 1922 року. Найбільш відомі його твори - романи "Біль і гнів", "І будуть люди".

література дімаров янукович

Знак гривні
Знак гривні