В Києві планують побудувати ще 19 вертодромів

У Києві хочуть побудувати ще 19 вертолітних майданчиків, при цьому півроку тому мова йшла про 16 таких об`єктів.

«Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків по Києву... Всі вони знаходяться близько до великих лікарень. Все це для того, щоб можна було оперативно надати необхідну допомогу людям», - повідомив головний архітектор столиці Сергій Целовальник в інтерв`ю виданню "Київ. Коментарі".

За його словами, вертолітний майданчик на Парковій алеї спочатку думали зробити на платформі на стовпах. «Щодо вертолітного майданчика я вам скажу наступне. Там було лучне поле, на якому не росло жодного дерева. Вертолітний майданчик можна було зробити прямо на рівні цієї галявини. Вона перебувала на 3-4 метри нижче Паркової алеї. Навколо там ростуть дерева і при посадці вантажного вертольота там би облітали листя і страждали дерева. Тому коли порадилися з льотчиками, то вони сказали, що краще підняти площину, де вони будуть сідати на 10-11 метрів. У результаті менше зачіпаються дерева і це краще з точки зору безпеки. Спочатку вирішили, що цю платформу піднімуть на стовпах. Але потім вирішили, що раціонально під цією платформою щось зробити. Знайшлися інвестори, які взялися побудувати цей об´єкт і використовувати приміщення під платформою для суспільних цілей - там буде розважальний комплекс, який доречний у цьому місці», - сказав Целовальник.

За його словами, якщо майданчик побудують до Євро-2012, то ним зможуть користуватися офіційні делегації для проїзду у центр Києва.

Ще восени київська міська влада вибрала 16 земельних ділянок для будівництва вертолітних майданчиків у Києві.

Будівництво вертодрому на Парковій алеї.

місто київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні