В Україні 5 млн безробітних, а влада звітує тільки про 500 тис.

Влада в 10 разів понижує рівень безробіття. В Україні майже 20% громадян працездатного віку не мають роботи. Таким чином на сьогоднішні реальний показник безробіття в Україні складає 5 мільйонів осіб, а не 500 тисяч, як про це звітує влада.

Про це заявляє голова Незалежної Конфедерації Профспілок України Михайло Волинець.

За його словами, наразі у країні є 23 мільйони осіб працездатного віку. З них задіяні у реальних секторах економіки близько 13 млн громадян. Ще близько 5 млн осіб виїхало за кордон, а інші знаходяться в пошуках роботи, повідомляє ТСН.

Депутат констатував, що реальна цифра безробітних в Україні перевищує офіційну майже в 10 разів, так як у Центрі зайнятості зафіксовано трохи більше 500 000. Навіть при таких показниках, держава не може запропонувати громадянам нормальну роботу.

"У Центрі зайнятості людині з двома вищими освітами запропонують бути прибиральником, тобто працівником першого розряду або вантажником на сезонній роботі", - сказав він.

Нещодавно міністр соцполітики Сергій Тігіпко порадив сучасній молоді йти на роботу ледь не з 18 років. Плюс він допускає, що студенти перших курсів заради стажу могли би попрацювати і без зарплати.

безробіття робота влада

Знак гривні
Знак гривні