Французи вважають Україну мафіозною державою і порівнюють з Гвінеєю-Бісау

В Україні, Болгарії, Гвінеї-Бісау, Чорногорії, Бірмі, Північній Кореї, Афганістані та Венесуелі національні інтереси переплетені з інтересами організованої злочинності.
Про це пише французьке видання Slate.fr в публікації "Мафіозні держави".

В згаданих вище державах традиційні поняття корупції, організованої злочинності і проникнення злочинних груп в державні інститути не можуть відбити всю складність і масштаби явища, стверджує видання.

"Там держава аж ніяк не є жертвою рекету і тиску злочинності на чиновників: навпаки, вона сама бере під контроль злочинні кола. Причому не для того, щоб усунути їх, а щоб поставити їх на службу економічним інтересам правителів, їх близьких і партнерів", - написано в статті.

Видання підкреслило, що механізми, які визначають ціни, посередників і структуру постачання до Європи російського газу (він у тому числі проходить і через Україну) "абсолютно неможливо зрозуміти без урахування ролі організованої злочинності в цьому надзвичайно прибутковому бізнесі".

"Хіба не наївно вважати, що правлячі еліти цих країн є всього лише жертвами або безпорадними спостерігачами?" - запитує автор статті.

Slate.fr нагадало про випадки, коли високопоставлені державні чиновники стоять на чолі великих міжнародних злочинних груп.

"У 2008 році США звинуватили генерала Енрі Ранхель Сільву в матеріальній підтримці наркоторгівлі. На початку 2012 року президент Уго Чавес призначив його міністром оборони ... В Афганістані убитого в 2011 році брата президента і губернатора провінції Кандагар Ахмеда Валі Карзая регулярно звинувачували у причетності до торгівлі опієм ", - зазначено в публікації.

Джерело: ИноСМИ

франція україна корупція інозмі

Знак гривні
Знак гривні