В столичні дитсадки не братимуть дітей без київської прописки

Восени в столичні дитячі садки перестануть приймати малюків без київської реєстрації. Таке питання зараз розглядають депутати Київради.

"Ми збираємо інформацію про місце реєстрації дітей. Керівники дошкільних навчальних закладів вже зараз перевіряють у батьків вихованців інформацію про місце реєстрації дитини. Проблема в тому, що за кожним дитячим садком закріплені певні будинки. Деякі установи вже переповнені, і цю проблему потрібно вирішувати", - пояснили в Київській міськадміністрації газеті "Известия в Украине".

Депутати тим часом б'ють тривогу. "До мене по допомогу почали масово звертатися батьки малюків. Вони кажуть, що у всіх столичних садках керівництво вимагає підтвердження прописки. У підсумку сім'ї беруть фіктивні довідки нібито про наявність київської реєстрації. Але це несправедливо. Ми будемо добиватися справедливості", - розповів депутат Київради Олександр Бригинець.

Проте вихователі столичних садочків кажуть, що проблема не в прописці.

"Тут технічний нюанс. Коли до нас в садок надходить дитина, зареєстрована в іншому районі Києва або навіть без київської реєстрації, ми її приймаємо. Але батьки обов'язково повинні вказувати місце її фактичної реєстрації. Все це робиться для того, щоб не було плутанини при прийомі дитини до школи. Тому ми і вимагаємо відомості про реєстрацію", - сказали в одному з дитячих садів Подільського району столиці.

У Міністерстві освіти не знали про цю проблему. Однак там вважають, що іногородніх будуть приймати в садки, але за додаткову плату. "Проблема не в тому, що за кожним закладом закріплені свої будинки. Батьки платять не за перебування, а тільки за харчування дитини у закладі. У містах оплачується 70% всіх витрат на їжу, а в селах - 30%. Решту грошей перераховуються з місцевих бюджетів. Приймати іногородніх малюків будуть. Але батькам доведеться доплачувати окремо за харчування дитини. Але не частково, а в повному обсязі", - пояснила начальник відділу дошкільної освіти у Міносвіти Тамара Панасюк.

освіта київ влада

Знак гривні
Знак гривні