В прокат виходить черговий антиукраїнський фільм Біла гвардія

Міністерство культури запускає на телеканали «Білу гвардію».

«На мій запит до Міністра (культури Миколи) Кулиняка надійшла очікувана відповідь: прокатне посвідчення надано. А це означає, що українські телеканали незабаром почнуть показувати «Белую гвардию» у режисерській версії, що викликала в Україні шквал негативних відгуків як кінокритиків, так і просто глядачів. Сам Кулиняк побоявся поставити підпис, й офіційна відповідь підписана його заступником Богуцьким», - розповів народний депутат від НУНС В'ячислав Кириленко виданню "Коментарі".

«Але насправді питання навіть не до них, а до системної антиукраїнської гуманітарної політики Януковича, яка здійснюється з моменту його приходу до влади», - підсумував політик.

Наприкінці квітня Кириленко звернувся з запитом до Міністерства культури з проханням заборонити демонстрацію в Україну російського телесеріалу «Біла гвардія», пояснююче це тим, що серіал відверто антиукраїнський за змістом.

«Автори телесеріалу свідомо спотворили літературний твір, на основі якого знімали свій проект, навмисне зобразивши українців, які боролися за свою незалежність, неосвіченими, жорстокими, цинічними шовіністами, садистами, невігласами і антисемітами», - заявив Кириленко.

Подібна ситуація була з російським фільмом про київський «матч смерті» «Матч». Активисти п`яти громадських організацій вимагали заборонити прокат російського фільму «Матч» на території України. Однак, десь за два тижні Держкіно все-таки видало прокатне свідоцтво скандальному фільму.

телебачення кіно

Знак гривні
Знак гривні