Німецькі лікарі: Тимошенко припинила голодування

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила голодування. Про це повідомив німецький лікар клініки "Шаріте", який проводить лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5, Лутц Хармс.

"Сьогодні я оглянув пацієнтку і склав певний план лікування. Ми почнемо потроху виводити її зі стану голодування. Спочатку це буде вода і соки, трохи пізніше вона почне приймати тверду їжу", - сказав він журналістам у середу, 9 травня, в Харкові.

За словами Хармса, в найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше, повідомляє "Українська правда".

Коментуючи стан здоров'я екс-прем'єра, лікар сказав, що "він не сильно відрізняється від того, що було в тюрмі".

За прогнозами Хармса, лікування Тимошенко займе не менше місяця.
"Я думаю, це тижнів 8, але не менше місяця, це точно", - заявив Хармс, відповідаючи на питання, чи зможе Тимошенко брати участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ 21 травня.

Він також повідомив, що поки не вирішив, чи буде жити в Харкові на час лікування екс-прем'єра, або ж періодично приїжджати.

Зі свого боку лікар-невропатолог ЦКЛ №5 Ірина Фурса розповіла, що співпраця з Хармсом полягає в консультаціях та обговоренні лікування Тимошенко.

"Вона (екс-прем'єр) тільки починає виходити з голодування. Тому прогнози про її одужання робити рано", - підкреслила вона.

Тимошенко голодувала майже 20 днів на знак протесту проти насильницького переведення її до клініки.

голодування тимошенко

Знак гривні
Знак гривні