У Києві зруйнували недобудовану церкву Московського патріархату (ВІДЕО)

Під час зустрічі мешканців Дніпровського району Києва стосовно будівництва храму Української православної церкви (Московського патріархату) в п'ятницю, 4 травня, невідомі юнаки у масках почали руйнувати огорожу, будівельні вагончики і саме будівництво. Будівельники відійшли вбік і їм не заважали.

Молодики скандували "Поверніть нам парк!", а коли на місце прибули правоохоронці, втекли з місця події, повідомляє "Радіо Свобода". Невдовзі одного з них затримала міліція. Будівництво храму є незаконним, запевняє представник об'єднання "Самоврядна громада" Інна Плотникова.

"Проект храму не погоджений ані з місцевою громадою, ані з владою. У нас є відповідь Київської міськдержадміністрації, в якій сказано, що дозволу на храм у парку Перемоги не надавали. Окрім того, в копії проекту, яку ми змогли отримати, видно, що храм і сусідні споруди займають дуже велику частину зеленої зони", – сказала вона.

Про те, що жодної церкви у цьому парку офіційно не зареєстровано, підтвердили і правоохоронці, які прибули на місце конфлікту. Водночас представник забудовника, який відмовився представитися, запевнив, що в нього є "головне – церковне благословення на будівництво".

Крім того, фотокореспондентові порталу "Точка.нет", який знімав, розбив голову представник забудовника. Після цього він намагався відібрати фотоапарат в іншого журналіста і застосував фізичну силу до місцевої мешканки, яка знімала інцидент на відео.

Ірина, місцева мешканка, повідомила: "Цей чоловік, який відмовився називатися, розбив голову журналістові якимось прутом, хотів утекти машиною, а коли його намагалися зупинити люди, пробував їх переїхати. Мене він ображав, заламував руки, а міліція, яка прибула на місце, не хотіла його затримувати".

Потерпілого забрала швидка допомога. Правоохоронці не затримали нападника на журналіста, однак заявили, що в подальшому його допитають.

Раніше, на Пасху, подібний протест проти будівництва храму УПЦ МП відбувся в Донецьку. Тоді протестувальники теж нарікали на незаконне будівницство в сквері та знесли паркан навколо майбутньої церкви.

київ протест будівництво Церква

Знак гривні
Знак гривні