Росія погрожує НАТО превентивним ударом по системі ПРО

Росія може завдати попереджувального удару по системах протиракетної оборони НАТО в Європі.

Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров під час конференції «Фактор протиракетної оборони у формуванні нового простору безпеки» у Москві.

«З урахуванням дестабілізуючого характеру системи ПРО, а саме: створення ілюзії безкарного руйнівного удару, ухвалення рішення про попереджувальне (превентивне) застосування наявних засобів ураження прийматиметься в період загострення обстановки. Недовіра і настороженість сторін істотно зростуть», - цитує Макарова УНІАН.

Він підкреслив, що розміщення і тим більше застосування засобів реагування є крайнім заходом на розміщення ПРО в Європі. «Хочеться вірити, що нам ніколи не доведеться його задіювати», - сказав Макаров.

Він відзначив, що «розміщення нових ударних видів озброєнь на півдні і північному заході Росії для вогняного ураження компонентів протиракетної оборони, включаючи розгортання ракетного комплексу «Іскандер» у Калінінградській області, є одним з можливих варіантів руйнування інфраструктури ПРО в Європі».

За його словами, як заходи протидії системі ПРО Росія має намір підвищити захищеність стаціонарних пускових установок ракет у місцях їх базування, забезпечити максимальну невизначеність знаходження мобільних пускових установок ядерних ракет, а також підвищити готовність ракетної зброї до застосування.

Начальник Генштабу повідомив, що також необхідно забезпечити здатність бойового оснащення російських балістичних ракет долати будь-які системи ПРО, скорочувати час виявлення старту атакуючих ракет, використовувати ефективні засоби боротьби з мобільними засобами ПРО.

При цьому він повідомив, що РФ не планує розміщувати російські засоби ПРО за межами своєї національної території.

Начальник Генштабу Збройних сил РФ Микола Макаров.

зброя росія НАТО

Знак гривні
Знак гривні