Тимошенко показала синці.

Фото гематом, які виникли у Юлії тимошенко після насильницького перевезення її до лікарні, були продемонстровані на зустрічі омбудсмена Ніни Карпачової з західними дипломатами і одразу ж з'явилися в інтернеті.

У зустрічі взяли участь голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра та представники 27 посольств країн ЄС. Джерело в київському представництві Єврокомісії підтвердило факт зустрічі, але відмовилося коментувати її подробиці.

Проте прокоментували світлини вирішив на брифінгу судмедексперт, завідуючий кафедрою судово-медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти, член медкомісї професор Олександр Гуров.

«Експерти встановили, - повідомив при цьому він, - що мають місце кровоподтьоки на передпліччі та передній частині живота справа. Експерти вважають, що кровоподтьокам не більше двох діб». За словами професора, це означає, що синці на тілі Тимошенко з’явилися не пізніше, ніж за 1-2 доби до огляду 24 квітня.

Враховуючи те, що ці зміни були зафіксовані 24 квітня, наголосив Гуров, «ушкодження, зафіксовані в акті судово-медичного огляду, не могли виникнути 20 числа за тих обставин, на які вказує Юлія Володимирівна».

Тобто, за його словами, синці на тілі Ю.Тимошенко, які були зафіксовані працівниками медсанчастини Качанівської колонії, не могли виникнути при її перевезенні до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» 20 квітня.

Разом з тим, експерти, чий висновок надали дипломатам, встановили, що тілесні ушкодження нанесені в строк від 4 до 6 днів з моменту їх фотофіксації.

Відзначимо також, згідно з висновками цих судмедекспертів, синяк в області живота з крововиливом є результатом удару тупим предметом. "По формі і інших особливостей, найбільш ймовірно він виник в наслідок удару кулаком значної сили", - йдеться у висновку експертів.

скандал тимошенко репресії Фото абзац

Знак гривні
Знак гривні