Дніпропетровськ в паніці. Протягом двох годин в місті пролунало чотири вибухи (ВІДЕО, ФОТО) ОНОВЛЕНО 19:46

ОНОВЛЕНО:19:46 Служба безпеки України розглядає 6 версій теракту в Дніпропетровську. Про це на прес-конференції повідомив керівник СБУ Ігор Калінін.

Зокрема, Калінін повідомив, що за однією з версій теракти пов'язані з вибухом урни в центрі Дніпропетровська в листопаді 2011 року, в результаті якого загинула 1 людина.

Калінін підкреслив, що характер вибуху, місце установки вибухових пристроїв, використання урни в якості уражуючого предмета наштовхує на розгляд подібної версії.

Інші версії шеф СБУ не уточнив.

ОНОВЛЕНО 16:39 З"явилася інформація про вимоги терористів. Делфі наводить цитату: "Мы организовали взрывы в Харькове, Запорожье и Днепропетровске.

Наши требования есть у СБУ, МВД и прокуратуры. Нас игнорируют. Сегодня пролилась первая кровь - она на совести властей. В соседней урне в синем пакете письмо - если его не нашли, то поищите в урне на другой стороне проспекта: там - не взорвавшаяся бомба…

Ждем реакции до 21.11. Условия, согласно письму из Запорожья. Мы не подставные террористы из Макеевки, которым нашли деньги за несколько часов, но следующие взрывы будут в Донецке. Мы не остановимся, пока не выполнят наши требования. Нам нечего терять".

Водночас СБУ спростувало надходження вимог від терористів

Також в неті гуляють повідомлення, що в результаті вибухів загинув фінасовий директор одного з дніпропетровських підприємств і російський репер Олексій Долматов, відомий, як Гуф.

ОНОВЛЕНО 16:07 Карта вибухів.

Малюнок Інфопорн

ОНОВЛЕНО 15:56 У Дніпропетровську знешкодили один з вибухових пристроїв.
Про це "Українській правді" повідомили дніпропетровські журналісти.
Так, згідно з підтвердженою офіційно інформацією, в місті пролунали чотири вибухи. П’ятий вибуховий пристрій був знешкоджений.

Містом курсують чутки про перестрілку біля ТЦ Караван, начебто є поранені. Проте користувачі соцмереж котрі живуть поруч спростовують цю інформацію

Деякі користувачі соцмереж повідомляють, що бачили бронетехніку у місті ще вчора.

ОНОВЛЕНО: 15:00 - на вулиці Дніпропетровська виведено бронетехнику. Бійці "Беркуту" перевіряють всіх підозрілих людей і затримують. Ходять чутки, що проводиться евакуація вокзалу. БТР з бійцями Беркуту на нижній частині фото.

Протягом двох годин, з 11:30 до 13:30, в громадських місцях Дніпропетровська сьогодні, 27 квітня, трапилося чотири вибухи. Понад 10 людей з важкими пораненнями госпіталізовано. До міста терміново вилетів міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Перший вибух стався на трамвайній зупинці, другий - поблизу кінотеатру "Родина" - вибухнув невідовий предмет, що знаходився в урні для сміття. Третій вибух пролунав неподалік від парку Глоби. Четвертий вибух - на проспекті Карла Маркса біля Оперного театру, також на трамвайній зупинці.

Правоохоронці поки не коментують ситуацію, але вже порушено кримінальну справу за статте "Теракт". Центральні вулиці міста терміново оточені правоохоронцями.

Місцеві ЗМІ повідомляють вже про 10 вибухів.

Мобільний зв'язок в місті не працює.

дніпропетровськ трагедія вибухи

Знак гривні
Знак гривні