ЄС віділив 10 млн євро на розвиток малого бізнесу в Україні

Європейський союз виділив 10 млн євро для програм підтримки малого бізнесу (SBS) Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), в тому числі програми ділових консультаційних послуг (BAS) та програми розвитку підприємств (EGP), в країнах Східного партнерства, включаючи Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову і Україну.

Як повідомили представники ЄС і ЄБРР, грантове фінансування буде використовуватися для надання ділових консультаційних послуг та передачі ноу-хау, передає Gazeta.ua.

За їхніми словами, виділені кошти дозволять реалізувати в даному регіоні в 2011-2013 роках понад 60 проектів EGP і більше 600 проектів BAS.

Програма BAS стартувала в 1995 році та призначена для надання допомоги окремим підприємствам в залученні місцевих консультантів у конкретні проекти з швидкими термінами окупності.

В Україні програма почала працювати в 2010 році.

Станом на кінець березня цього року в її рамках була надана допомога 118 малим і середнім підприємствам (МСП) із залученням 68 консультантів та виділено 1,7 млн євро донорських коштів.

Більшість клієнтів ведуть діяльність у таких секторах, як виробництво продуктів харчування та напоїв, оптова та роздрібна торгівля, будівництво та інженерні роботи.

Мета програми EGP, яку банк реалізує з 1993 року - допомогти МСП в здійсненні структурних трансформацій і розвитку нових бізнес-навичок на рівні вищого керівництва.

Програма працює в Україні з 1996 року. За цей час реалізовано 68 проектів у різних секторах економіки, на які було виділено 4,9 млн євро донорських коштів.

єс економіка

Знак гривні
Знак гривні