Гірники, які курили й пили в забої, звільняться. Керівництво шахти стверджує, що за власним бажанням

Герої скандального ролика, де шахтарі розпивають алкоголь і курять у забої, масово звільняються з роботи. Керівництво копальні "Міусинська", де було зняте відео, запевняє – вони йдуть за власним бажанням через муки сумління перед колегами.

На стіл директору шахти уже поклали п'ять заяв про звільнення, повідомляє ТСН. Решта учасників підземної вечірки зараз у відпустках або на лікарняному. Найімовірніше, вони теж звільняться. В адміністрації копальні твердять – жодного тиску. Рішення кожного – добровільне.

Натомість вуглярі "Міусинської" зла на товаришів не тримають. Мовляв, учинок їхній гідний осуду, але людей шкода. А надто, справа давня і жодного лиха не спричинила. Тож досить було винуватців перевести в різноробочі.

Профспілки категоричніші: цигарки та спиртне на робочому місці – злочин. Тож, захищати звільнених гірників не збираються.

Герої скандального ролика нічого не пояснюють не лише журналістам, а й керівництву та колегам. Що і стало причиною різних пересудів – аж до припущення, що була спланована акція, і справа, буцімто, відбувалася не в шахті, а в давно закритій штольні.

Тим часом шахту "Міусинська", де, начебто, курили і пили шахтарі, перевіряє Держгірпромнагляд та прокуратура. Якщо провину гірників таки доведуть, їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

шахтарі абзац

Знак гривні
Знак гривні