Захищати український кінодубляж до Держкіно прийдуть герої Голівуду

До Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) у Києві завітають кіногерої відомих іноземних фільмів. Вони залишать там звернення з вимогою припинити наступ на український дубляж.

25 квітня активісти громадянського руху "Відсіч", руху "Простір свободи", "Кіноперекладу", руху "Не будь байдужим!" вийдуть на захист українського дубляжу разом з улюбленими кіногероями, повідомляє Gazeta.ua.

На переконання активістів, чинна в Україні влада розпочала тотальне нищення українського дубляжу. Як наслідок, вони вимагають ініціювати скасування "ганебної урядової постанови №168 ("Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів"), яка нищить український дубляж та позбавляє українців роботи, а український бюджет, Пенсійний та інші фонди — додаткових коштів".

Також молоді люди закликають не видавати прокатних посвідчень кінофільмам, які дубльовані та озвучені за межами території України.

"Якщо ми не зупинимо законодавчий бандитизм антиукраїнської влади, яка діє на догоду іноземним бізнесменам, український кінодубляж буде знищено. І ми отримаємо поганенько продубльовані і абияк озвучені за кордоном фільми, хоча сьогодні здатні забезпечити якісний дубляж в Україні", - наголосили активісти.

Вони запевнили, що кампанія на захист українського кінодубляжу буде розгортатись по всій Україні й не закінчиться, "поки українська влада не припинить погіршувати вже сьогодні життя українських перекладачів, акторів, режисерів, операторів та відбирати кошти у пенсіонерів, інвалідів, бюджетників".

кіно акція дубляж протест

Знак гривні
Знак гривні