Держдума Росії в гніві: в містечку Турка на Львівщині хочуть перепоховати радянських воїнів на кладовищі

Депутати Державної думи Росії, представники пропутінської партії «Єдина Росія», закликають Верховну Раду не допустити перепоховання радянських воїнів з центральної площі містечка Турка на Львівщині на кладовище.

«Депутати Державної думи РФ, представники патріотичної платформи партії «Єдина Росія» виходять зі зверненням до своїх колег з Верховної Ради України про неможливість ухвалення рішень, подібно до того, що було ухвалено депутатами міськради невеликого карпатського містечка Турка у Львівській області», - цитується в повідомленні заява координатора патріотичної платформи, голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірини Ярової.

«Подібні рішення ображають пам´ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни», - вважає Ярова.
За її словами, «Єдина Росія» дуже сподівається, що депутати Ради втрутяться в цю ситуацію і ухвалять рішення на основі норм міжнародного права, виходячи з принципів моральності й гуманізму.

Міськрада Турки ухвалила рішення, яке так розгнівало російських політиків, ще у лютому. Депутати постановили знести монумент Слави та братську могилу, яка знаходиться на центральній площі міста. А останки 43 радянських воїнів перепоховати на міському кладовищі. Згідно з прийнятим документом, ексгумацією останків радянських воїнів займуться члени товариства пошуку жертв війни Пам'ять.

За таке рішення тоді проголосували 24 з 30 депутатів, один голос був проти.

Той самий монумент, який так захищає Держдума Росії.

конфлікт львівщина росія срср

Знак гривні
Знак гривні