Бісівщина: РПЦ привиджуються антицерковні акції, яких ніхто не бачив

Синодальний інформаційних відділ (СІНФО) Московського патріархату Російської православної церкви заявив про «антицерковну акцію», яка начебто відбулася неподалік Храму Спасителя ввечері 16 квітня.

На сайті СІНФО повідомляється, що група підлітків з плакатами, «що містять антицерковні лозунги та образи на адресу Російської православної церкви», пройшла повз храм. Шістьох учасників акції пізніше затримала поліція.

«Невідомо, чи розуміли це учасники акції, але виступи з відверто образливими лозунгами на адресу Церкви в Пасхальний тиждень біля головного храму Росії вдвічі більше завдає болю віруючим», - заявив з цього приводу представник СІНФО Володимир Легойда.

Однак жодних інших свідчень про «антицерковну акцію», окрім повідомлення СІНФО, немає. Відеозапис акції відсутній на YouTube, про неї немає повідомлень в соціальних мережах, організатори акції невідомі. Зазвичай подібні акції супроводжуються звітами на сайтах рухів-організаторів і відеозаписами в інтернеті, пише Лента.ру.

Раніше РПЦ заявляла про організацію кампанії проти себе та особисто проти патріарха Кирила, звинувачуючи в цьому опозиції та Захід. Етапами цієї кампанії, на думку захисників РПЦ, стали «панк-молебен» групи Pussy Riot "Богородиця, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя, скандал навколо суду щодо московської квартири Кирила та інциденту з годинником патріарха, який прес-служба РПЦ «стерла» з фотографії за допомогою фотошопу.

Починаючи з Вербної неділі, 8 квітня, в усіх церквах, що належать Російській православній церкві, в обов'язковому порядку зачитується циркуляр РЦП, звернення Вищої церковної ради, в якому ворогами церкви оголошено якісь "антицерковні сили" та прибічників "агресивного лібералізму".

На 22 квітня, "в день спомину вірування апостола Фоми", Вища церковна рада закликає "усіх ієрархів, пастирів і мирян" провести при кожному кафедральному соборі РПЦ "молебен на захист віри, осквернених святинь, Церкви та її доброго імені".

релігія рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні