Відео з фото п’яних росіян «Вся правда о русских» визнано екстреміським та вилучено з мережі

Суд в Новосибірській області визнав екстреміським ролик «Вся правда о русских», розміщений в соціальній мережі «ВКонтакте» мешканцем міста Бердськ на прохання міського прокурора.

Як сказано в повідомленні прес-служби суду, таке рішення було винесено на основі лінгвістичного дослідження. Експерти визначили, що текст, який супроводжує ролік, містить «висловлювання, що принижують гідність російського народу в цілому, вказують на його неповноцінність, порівнюють росіян з тваринами».

Ролик «Вся правда о русских» з’явився в соцмережах в 2010 році. Відео, тривалістю в 2 хвилини, зроблено з фотографій, на яких знято нетверезих людей слов’янської зовнішності на фоні великої кількості спиртного. Деякі знімки мають інтимний характер. В закадровому тесті йдеться про «доступність російських жінок», а також про те, що російські чоловіки «недостойні називати себе чоловіками», оскільки занадто багато вживають спиртного. В тексті використовується також нецензурна лексика.

В березні 2012 року щодо цього відео було порушено кримінальну справу про екстремізм. Ім’я мешканця Бердська, котрий, на думку слідства, розмістив відео в мережі, не розголошується, однак відомо, що за національністю він росіянин.

Відео було терміново вилучено з соціальних мереж згідно з рішенням суду, яким забороняється його розповсюдження.

Скріншот ролика зі сторінки "ВКонтакті".

суд інтернет росія

Знак гривні
Знак гривні