Вперше за всю історію незалежності України трансляція Пасхального богослужіння почнеться з Москви – із Храму Христа Спасителя

Вперше за всю історію незалежності державне українське телебачення протягом цілої години транслюватиме службу із Москви, із Храму Христа Спасителя. Якщо подивитися програму трансляцій Великодніх відправ і час, коли наданий тій чи іншій конфесії, то спостерігається явна перевага Московського Патріархату. Про це зауважив у своєму блозі Олег Медведєв, політтехнолог, віце-президент Української PR-Ліги.

Потім протягом 20 хвилин канал зробить прямі включення із служб в 33 храмах різних конфесій, після чого майже цілих дві години: аж до другої години ночі час віддано Лаврі, тобто МП. Лише на четверту ранку керівництво Першого поставило в розклад службу із Володимирського собору УПЦ КП.

«І в неділю зранку для УПЦ КП Бенкендорф виділив найгірший час, після 12-00. А найкращий знову таки віддано УПЦ (Московського Патріархату)», – пише Олег Медведєв.

В суботу Перший покаже інтерв’ю з Патріархом Кирилом і фільм про Предстоятеля УПЦ МП Володимира. В неділю цей фільм знову повторять, а втретє його можна подивитися ще й на "Ері"."Ера" на "Великдень" також повторить інтер'вю з Кирилом, вже показане напередодні Першим.

Як зауважує Олег Медведєв, ні Патріарх Філарет, ні Патріарх Святослав подібної уваги не удостоєні.

кирило релігія Церква

Знак гривні
Знак гривні