Кияни збираються захистити Андріївський узвіз від ділків Ахметова

Після знесення в неділю, 8 квітня, трьох будівель на Андріївському узвозі в Києві, в соціальних мережах шкидко наберає обертів рух під назвою "Ахметов знищує Андріївський узвіз! Всі на барикади!". Ініціатори руху закликають усіх небайдужихї до зовнішнього вигляду української столиці прийти сьогодні о 19:00 до центрального офіси фірми Ріната Ахметова (Десятинна, 3-а) з будівельним сміттям.

Компанія-забудовник ЕСТА Холдинг, яка пов'язана з холдингом СКМ Ріната Ахметова в неділю ввечері знесла три будинки на Азріївському узвозі - навпроти музею Булгакову. У дворі Київського академічного театру "Колесо" на вул. Андріївський узвіз, 8 за 30-40 м від будівлі театрального закладу на території фабрики "Юність" почались будівельні роботи. Столичне ТОВ "Андріївський Плаза" має намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики "Юність" на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз.

Сьогодні, 11 квітня, голова Київської державної адміністрації Олександр Попов назвав неприйнятною ситуацію на Андріївському узвозі у зв'язку зі знесенням будівель. "Насправді так далі не можна. Ми говоримо про серйозні плани. І ось ці от ситуації, вони зводять нанівець всі зусилля", - сказав Попов.

Глава КМДА зазначив, що для прийняття містом будь-яких заходів буде проведено нараду з містобудівною радою. "Я думаю порадитися з членами містобудівної ради, і, швидше за все, ми звернемося до уряду з пропозицією повернути місту всі повноваження, які з питань містобудування ми мали", - сказав Попов.

Він також зазначив, що низка рішень, які, на його думку, є помилковими, були прийняті попередньою владою і місто робить все можливе, щоб ці питання врегулювати.

При цьому компанія-забудовник ЕСТА Холдинг заявила, що знесені будівлі колишньої швейної фабрики Юність по вулиці Фролівській у Києві, в тому числі фасадна будівля з боку Андріївського узвозу, були побудовані в 1978 році, і вони не мають історичної цінності. У компанії запевнили, що всі роботи ведуться згідно з отриманими дозволами і зараз виконуються демонтажні роботи. "На ділянці, з боку вулиці Боричів тік та вулиці Фролівська, дійсно розміщені будівлі, які є пам'ятками історії та архітектури, їх демонтаж в рамках реалізації проекту не планується", - зазначили в прес-службі.

Цього будинка під номером 10а на Андріївському узвозі вже не існує.

Проект бізнес-центру, який будеє на Андріївському узвозі фірма Ахметова.

ахметов київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні