Водії Дніпропетровська борються з VIP-смугами на дорогах. Одну вже демонтували

Водії Дніпропетровська завалили міськвиконком стосом заяв з вимогами ліквідувати VIP-смуги, які з’явилися на початку квітня біля мерії та міліції. Після пікетування VIP-смуг активістами організації «Зов закону» правоохоронці свою елітну смугу прибрали, депутати ж міськради відмовлятися від своєї поки що не хочуть.

Найбільше незручностей водіям Дніпропетровська створює VIP-смуга на вулиці Леніна біля мерії. З трьох смуг дороги з одностороннім рухом, чиновники обладнали одну знаком «Стоп», написом на асфальті «Смугу не займати» та табличкою «Кроме VIP-персон». А оскільки ще одна смуга постійно зайнята припаркованими автомобілями, для руху транспорту із трьох смуг залишається тільки одна. Через це в часи пік в центрі міста створюються значні корки.

Активісти «Зову закону» стверджують, що поява таких смуг незаконна і вимагають демонтувати їх.

В ДАІ з громадськістю погоджуються і стверджують, що смуга біля райвиконкому відведена незаконно - розмітку нанесено самовільно. Обіцяють розібратись з зухвалими чиновниками і навіть оштрафувати.

На підтвердження своїх намірів, правоохоронці цими вихідними демонтували свою смугу, яка була облаштована біля обласного управління карного розшуку.
Чиновники ж свою VIP-смугу прибирати поки не збираються. «Цю смугу нам не потрібно відміняти. На сьогодні дві смуги на вулиці Леніна забезпечують повне проходження транспорту, без затримок», - заявив в інтерв’ю місцевому 9 каналу директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами і мобілізаційної роботи Дніпропетровської міськради Олександр Свиренко.

Необхідність же появи VIP-смуги він аргументував так: «В ПДР написано, що ми повинні забезпечити той чи інший в’їзд-напрям для безпеки того чи іншого підприємства на випадок непередбачених ситуацій». На ці слова активісти «Зову закону» закидають чиновнику питання, чому ж тоді мерія переймається безпекою тільки своєї будівлі, а не, приміром, пологового будинку.

P.S> До речі, якщо ви читали блискучу лекцію Енріке Пеньялоси про те, яким має бути успішне місто, то розумієте що VIP-смуга для чиновників порушує головну рекомендацію, які давав цей фахівець з містобудування - не можна допускати того, щоб якась частина жителів міста відчувала себе людьми другого сорту.

дніпропетровськ корупція влада

Знак гривні
Знак гривні