Українців вже судять за коментарі та відверті фото в соціальних мережах

Користувачів інтернету в Україні починали притягати до відповідальності за необережні коментарі в соціальних мережах і за непристойні фотографії на сайтах знайомств.

Про це повідомляє Weekly.ua з посиланням на дані правоохоронних органів в статті "Как не вляпаться в интернете".

За інформацією журналу, вже зафіксовано низку випадків, коли користувачі мережі понесли відповідальність за такі правопорушення у мережі.

Зокрема, суд розглядав один з конфліктів між мешканцями Підволочиська Тернопільської області, який у них відбувся в мережі "Вконтакте".

Родичі одного з них (неповнолітньої дівчинки) подали в суд на іншого користувача за висловлювання на адресу їхньої сім'ї на кшталт "проституційна" і "без прапора, і без батьківщини". За образу позивачам вдалося стягнути з кривдників 500 грн. моральної компенсації.

Подібний випадок стався також у Вінницькій області. Користувач мережі "Одноклассники" в суді оскаржував слова свого знайомого про те, що він поганий батько. Однак у цьому випадку доказати провину не вдалось, оскільки користувач встиг видалити свої коментарі з мережі.

До відповідальності притягуються і ті користувачі, які з метою інтим-знайомств розміщують на сайтах знайомств свої фотографії та відео в оголеному вигляді.

Наприклад, у січні в Кіровограді судили експедитора приватної фірми, який створив в мережі "ВКонтакті" групу "Секс Кіровоград +18", і кілька років розміщував там відеоролики відповідного змісту. Йому призначили покарання у вигляді штрафу у 1700 грн.

На початку року на лаву підсудних потрапив також консультант з маркетингу з Києва, що розмістив три свої фото в оголеному вигляді на популярному сайті знайомств Mamba.ru.

Незабаром міліція затримала його, і чоловікові "світив" реальний тюремний термін. Від серйозних наслідків його врятувало лише те, що колектив "рідного" підприємства погодився взяти його на поруки.

суд соцмережі інтернет

Знак гривні
Знак гривні